André Muit a fost numit Cavaler al Ordinului Orange – Nassau

Sunt mai bine de 25 de ani de când André Muit și implicit Asociația Betania inspiră fapte bune.

Inspiră eficiență, dedicare și empatie.

André nu și-a dorit niciodată să fie un exemplu, să fie un reper. Modest din fire, și-a dorit de fapt un singur lucru: să facă absolut tot ceea ce este posibil (și nu o dată imposibil) pentru a-i ajuta pe cei care aveau nevoie cel mai mult de sprijin. Și tocmai în acest fel a devenit un adevărat reper, imposibil de trecut cu vederea.

Munca sa de decenii a avut un singur scop: oamenii. Și a reușit să ajute oamenii, adunând în jurul său o echipă dedicată, care, pas cu pas, i-a împărtășit visurile, viziunile și proiectele. Da, au fost și eșecuri, însă niciodată acestea nu au contat decât ca lecții pentru viitor. Și, fără laudă, se poate spune că André a fost esențial pentru modul în care s-a creionat, în bine, viitorul a sute, poate mii de oameni.

Ajutorul oferit celorlalți, respectul față de țara natală și față de cea care îi găzduiește activitatea de un sfert de secol, au adus încă o recunoaștere: André Muit a primit titlul de Cavaler al Ordinului Orange Nassau din partea Casei Regale a Olandei. Este o distincție deosebită, care datează încă din 1892 și este oferită persoanelor cu merite extraordinare pentru societate. Primirea acestei distincții este un prilej de mândrie pentru toți cei care au avut vreodată prilejul de a-i fi alături, indiferent că este vorba de beneficiari, colaboratori sau parteneri în proiecte.

Felicitări André! Ai fost, ești și vei rămâne mereu un cavaler!

Cu prețuire,

Echipa Asociației Betania

Video Grădină Muzicală Comunitară Incluzivă

Centrul ”Delfinul” al Asociației Betania din Bacău a inaugurat vineri, 12 noiembrie 2021, un spațiu deschis pentru integrarea prin intermediul instrumentelor muzicale a copiilor cu autism. Astfel, sub genericul “Grădină Muzicală Comunitară Incluzivă” s-a urmărit crearea unui mediu ce ameliorează problema incluziunii copiilor cu autism și totodată, încurajează voluntariatul și simțul civic al comunității, context în care, pentru cei mici pot fi eliminate barierele sociale iar ei pot dezvolta spontan un limbaj comun creativ”, au precizat specialiștii terapeuți de la ”Delfinul”. Proiectul a fost finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, în colaborare cu Fundația Comunitară Bacău.

Zâmbet pentru copii!

Imaginați-vă pentru un moment că sunteți mici. Că sunteți mici într-o lume mare și ciudată și sunteți asaltați, în fiecare clipă, de senzații, zgomote și persoane care vor ceva de la voi însă nu puteți să înțelegeți. Imaginați-vă că tot tumultul care vă înconjoară vă atacă, vă rupe liniștea și sufletul. Probabil că ați plânge, ați reacționa, pentru că, nu-i așa, trebuie să vă apărați de ceea ce nu înțelegeți…

Pentru a depăși aceste spaime, pentru a vă împrieteni cu lumea, ați avea nevoie de sprijin și susținere!